Szinovál-Keresztes: 

A vitéz szabólegény 
 
 
 
  
(zenés mesejáték, 5-10 éveseknek, kb. 80 percben)
Cérna Jenő - Szatmári Attila
Mitugrász király - Réka Inándor
Kegyetlenke - Kántor Zsuzsanna
Rebeka - Boldizsár Tünde / Lipcsey Colini Bori
Miniszter - Kun Balázs
Tű Gizella - Krizsa Tímea
Gyűszű Jolán - Lőrincz Andrea
Olló Ottó - Gombos László
Irgum Burgum - Simó Krisztián
 
Rendezte: Szinovál Gyula
 
 
 Mitugrász királyéknál nagy a baj!
Rebeka, az udvari főboszorkány, beletekint a varázsgömbjébe és - bár csak homályosan látja – hírét veszi, hogy egy olyan vitéz készül szembeszállni gonoszságukkal, aki hetet, tud ütni egy csapással! A nézők hamarosan megtudják, hogy csupán hét légyről van szó, de ez nem tartja vissza Cérna Jenőt, a vitéz szabólegényt, hogy szerencsét próbáljon az Óperenciai birodalom trónjáért, és persze Kegyetlenke királykisasszony kezéért. Útközben egy igaz barátra tesz szert, Irgum Burgum, a földkerekség legkisebb óriásának személyében, majd megérkezve a palotába sorra kiállja a három próbát: 
 Legyőzi az Unikornist, az egyszarvú fenevadat; Elhozza a „Hármas Útkeresztről” a varázsfa gyümölcsét; Harmadikként magával az ördögök öreganyjával száll szembe   
 Persze Mitugrász király szavában nem lehet megbízni, így végül még Orfeuszt, a király kedvenc házisárkányát is le kell győznie, (ebben segít neki Irgum Burgum). Végül Kegyetlenke is megszelídül, elmúlik szívéből a gonoszság, s már, mint kedves és bájos királykisasszony nyújtja kezét Cérna Jenőnek. Győzedelmeskedik a jó, s boldogan élnek, amíg meg nem halnak! Mindez rengeteg zenével, tánccal, a mai gyerekek fülének is ismerős dallamvilággal, körülbelül 80 percben.   
(Igény esetén két felvonásban is játszható az előadás).