Az előadás honlapja:

www.a-vitez-szabolegeny.webnode.hu

 

Szinovál-Keresztes:

A vitéz szabólegény

 

(zenés mesejáték, 5-10 éveseknek, kb. 80 percben)

Cérna Jenő – Kántor Zoltán

Mitugrász király – Rékai Nándor

Rebeka – Boldizsár Tünde

Kegyetlenke – Nyilas Edina

Miniszter – Tokaji Csaba

Irgum Burgum – Boros Ádám

Olló Ottília – Fodor Barbuu

Gyűszű Jolán – Bódi Beáta

Tű Gizella – Käfer Nagy Natália

valamint:

Ács Emese és Gerhát Laura

 

Rendezte: Szinovál Gyula

Koreográfus: K. Müller Zsófia

 

 Mitugrász királyéknál nagy a baj!

Rebeka, az udvari főboszorkány, beletekint a varázsgömbjébe és – bár csak homályosan látja – hírét veszi, hogy egy olyan vitéz készül szembeszállni gonoszságukkal, aki hetet, tud ütni egy csapással! A nézők hamarosan megtudják, hogy csupán hét légyről van szó, de ez nem tartja vissza Cérna Jenőt, a vitéz szabólegényt, hogy szerencsét próbáljon az Óperenciai birodalom trónjáért, és persze Kegyetlenke királykisasszony kezéért. Útközben egy igaz barátra tesz szert, Irgum Burgum, a földkerekség legkisebb óriásának személyében, majd megérkezve a palotába sorra kiállja a három próbát:

 Legyőzi az Unikornist, az egyszarvú fenevadat; Elhozza a „Hármas Útkeresztről” a varázsfa gyümölcsét; Harmadikként magával az ördögök öreganyjával száll szembe  

 Persze Mitugrász király szavában nem lehet megbízni, így végül még Orfeuszt, a király kedvenc házisárkányát is le kell győznie, (ebben segít neki Irgum Burgum). Végül Kegyetlenke is megszelídül, elmúlik szívéből a gonoszság, s már, mint kedves és bájos királykisasszony nyújtja kezét Cérna Jenőnek. Győzedelmeskedik a jó, s boldogan élnek, amíg meg nem halnak! Mindez rengeteg zenével, tánccal, a mai gyerekek fülének is ismerős dallamvilággal, körülbelül 80 percben.  

(Igény esetén két felvonásban is játszható az előadás).